Praktikophold i Norge giver Benjamin en bred vifte af kompetencer

Klejnsmed-eleven Benjamin Høj Ottesen har som en del af sin uddannelse, været på et 10 dages praktikophold i Norge, som en del af sin skoles udenlandske praktikprogram.

Dette praktikophold blev organiseret som en del af hovedforløb 2, hvor 8 elever og en lærer besøgte forskellige smedevirksomheder og tekniske institutioner i Lavik, Norge.

Under praktikopholdet boede eleverne i hytter med fire personer i hver, hvilket skabte en tæt og sammenholdt atmosfære. De studerende blev tilbudt muligheden for at vælge mellem at deltage i praktikopholdet i Norge eller blive i Danmark og opnå forskellige certifikater inden for svejsning og andre relevante områder.

Mange fede oplevelser

En af de mest bemærkelsesværdige oplevelser for Benjamin og hans medstuderende var besøget på forskellige smedevirksomheder i Norge.  En af  virksomhederne var specialiseret  i fremstilling  af boreplatforme, hvor eleverne fik mulighed for at opleve den imponerende produktionsproces og de store produktionshaller.

Udover virksomhedsbesøgene deltog eleverne også i et dreje/fræse kursus på en norsk teknisk skole. Her fik de praktisk erfaring med maskinbearbejdning af emner.  Benjamin fremhæver dette kursus som en af hans mest værdifulde erfaringer og ser frem til at anvende de nye færdigheder i sit daglige arbejde hos UNI-TEK.

Benjamin var især begejstret for det dreje/fræse kursus, han deltog i, og påpeger:  
"Jeg er blevet væsentligt bedre til at bruge en drejebænk, så det kan jeg tage med hjem og bruge hos UNI-TEK."

Praktikopholdet i Norge fungerede også som en styrkende oplevelse for eleverne, der deltog. Det skabte et tættere fællesskab blandt dem og gav dem mulighed for at udforske nye færdigheder og perspektiver inden for deres fagområde. En af dagene under praktikopholdet besøgte eleverne også et teknisk museum i Oslo, hvor de havde frihed til at udforske og opdage teknologiens historie og udvikling.

Tilbage til UNI-TEK

Efter at være vendt hjem fra Norge skal Benjamin nu fortsætte sin læretid hos UNI-TEK i næsten et år, hvor han vil deltage i forskellige projekter. Efter denne periode vender han tilbage til skolen for at påbegynde hovedforløb 3, som strækker sig over 10 uger, inden han afslutter sin uddannelse med hovedforløb 4 og svendeprøven.

UNI-TEK, hvor Benjamin har sin læreplads, er en virksomhed i konstant udvikling. Han udtrykker stor tilfredshed med arbejdsmiljøet og siger: "Man lærer noget nyt hver dag, der er godt sammenhold, og der er ikke en finger at sætte på det. Det er fedt, siger han.

Benjamins oplevelse er et klart eksempel på, hvordan praktikprogrammer i udlandet kan berige elevernes uddannelse og bidrage til deres personlige og faglige udvikling. 

UNI-TEK har været begejstret på Benjamins vegne, for hans deltagelse i praktikopholdet. Praktikophold som disse gør, at elever som Benjamin får en bred vifte af oplevelser og kompetencer, der vil gavne dem i deres fremtidige karriere som faglærte håndværkere.